Zakochaj się w smaku... na nowo!
Jest wieczór, dzieci już smacznie śpią. Siadam w salonie z kubkiem kakao, opieram głowę o ramię Męża i zamykam oczy.
Widzę małą dziewczynkę uczesaną w warkocza z wielką kokardą, która wbiega do domu, otwiera stary dębowy kredens, wyciąga metalowe pudełko po ciastkach kruchych i wyjmuje z niego cukierka. Siada na wersalce, na której stoją ustawione poduszki w szydełkowych poszewkach i z ogromną radością na twarzy zjada krówkę wyciągniętą z pudełka. Następnie bierze łyk kakao, które dostaje od starszej pani, po czym łapiąc w brudną rękę domową szyszkę wybiega dalej bawić się z innymi dziećmi.
Lata 90 to dla mnie jeden z najpiękniejszych okresów mojego dzieciństwa. Beztroska zabawa z innymi dziećmi, rysowanie z mamą czy wspaniałe opowieści mojej prababci.
Czas pędzi jak szalony, życie toczy się dalej.
Moja prababcia nie żyje już prawie 7 lat, a ja nadal czuję po niej pustkę w moim sercu. Pijąc kakao i jedząc krówki zawsze mam przed oczami ją- starszą wysoką i szczupłą kobietę, której twarz pokrywały głębokie zmarszczki.
Przez ten czas tęsknoty wiele wydarzyło się w moim życiu. Zbudowaliśmy wspólnie dom, urodziłam dwoje dzieci, które kocham najmocniej na świecie, rzuciłam pracę by móc realizować się na innej płaszczyźnie. Zadry, które niegdyś były w sercu odeszły w niepamięć, ale nigdy w niepamięć nie odejdzie smak mojego dzieciństwa.
Wspomnienia, które wywołują sentyment
Za każdym razem sięgając po smaki dzieciństwa przypominam sobie właśnie widok tej małej dziewczynki, którą kiedyś byłam. Starsza pani to moja prababcia, która zawsze w swoim domu miała mnóstwo pysznych rzeczy, a jej kakao smakowało jak największy rarytas.Lata 90 to dla mnie jeden z najpiękniejszych okresów mojego dzieciństwa. Beztroska zabawa z innymi dziećmi, rysowanie z mamą czy wspaniałe opowieści mojej prababci.
Czas pędzi jak szalony, życie toczy się dalej.
Moja prababcia nie żyje już prawie 7 lat, a ja nadal czuję po niej pustkę w moim sercu. Pijąc kakao i jedząc krówki zawsze mam przed oczami ją- starszą wysoką i szczupłą kobietę, której twarz pokrywały głębokie zmarszczki.
Przez ten czas tęsknoty wiele wydarzyło się w moim życiu. Zbudowaliśmy wspólnie dom, urodziłam dwoje dzieci, które kocham najmocniej na świecie, rzuciłam pracę by móc realizować się na innej płaszczyźnie. Zadry, które niegdyś były w sercu odeszły w niepamięć, ale nigdy w niepamięć nie odejdzie smak mojego dzieciństwa.
Smak przyszłości
Wiecie czego może chcieć rodzic dla swoich dzieci? Poczucia bezpieczeństwa, radości, miłości i beztroskiego dzieciństwa. Ja oprócz tego wszystkiego chcę, aby moje dzieci także poznały jego smak i pokochały tak samo jak ja, dlatego wybrałam dla nich najlepsze i najzdrowsze krówki pod słońcem.
Bez glutenu, cukru i mleka, ale o takim samym smaku jak przed laty.
Super Krówki to słodycze wykonane w bardzo ekologiczny sposób. Odpowiednia receptura sprawia, że są bezpieczne dla osób zmagających się z różnymi nietolerancjami pokarmowymi oraz idealnie nadają się dla małych łasuchów.
W składzie znajdziecie:
- Cukier kokosowy- Bogaty w wiele składników odżywczych, w tym: magnez, potas, cynk oraz żelazo. Obfituje w szeroką gamę witamin grupy B oraz witaminę C. Nie jest rafinowany i nie zawiera sztucznych barwników. Ma bardzo niski indeks glikemiczny (GI 35), co w porównaniu z cukrem białym (GI 70) czyni go słodką alternatywą. Ma łagodny, karmelowo-kokosowy smak.
- Mleko kokosowe- Nie zawiera laktozy, kazeiny i cholesterolu. W Azji nazywane jest lekiem na wszelkie zło, gdyż zawiera mnóstwo zdrowych dla człowieka składników, m.in. jest bogatym źródłem aminokwasów, zdrowego tłuszczu, białka, błonnika, żelaza, sodu, wapnia, magnezu, fosforu, potasu i witaminy C. Z uwagi na dużą zawartość żelaza, fosforu, potasu, sodu, manganu i miedzi, świetnie nadaje się jako napój izotoniczny po intensywnym treningu.
- Białko słonecznika- Zawiera witaminy z grupy B, w tym przede wszystkim kwas foliowy, a także cynk, wapń, fosfor, magnez, potas i aminokwasy. Nie ma w sobie glutenu, jest organicznei wolne od GMO. W 100% wegańskie.
- Błonnik akacji- Błonnik uznawany jest za element przyspieszający i usprawniający działanie układu pokarmowego. Wspomaga pracę jelit, pomaga przy problemach trawiennych i zaparciach, ułatwia regularne wypróżnianie. Obniża także poziom cholesterolu i pomaga zapobiegać miażdżycy. Opóźnia wchłanianie glukozy.
- Syrop ryżowy- Zawiera głównie maltozę, czyli cukier naturalny, wegański i bezglutenowy. Nie powoduje drastycznych skoków poziomu cukru we krwi, dzięki czemu nie powoduje napadów wilczego głodu ani ataków senności. Zawiera potas, magnez, żelazo, wapń i witaminy z grupy B, które działają korzystnie na układ nerwowy.
Prócz dobrego składu znajdziecie w ofercie nie tylko pyszne cukierki. Dzieciaki z chęcią sięgną po pyszne tubki, krem do smarowania, batoniki czy czekolady. Wszystko z pysznych i zdrowych składników.
BEZ LAKTOZY, BEZ BIAŁEGO CUKRU, BEZ SYROPU GLUKOZOWO-FRUKTOZOWEGO, WEGAŃSKIE