Pełnowartościowe śniadanie dla całej rodziny.
Śniadanie to jak wiemy najważniejszy posiłek każdego dnia. Niestety w moim przypadku jeszcze do niedawna nie istniało poranne jedzenie. Dlaczego?
Po prostu nie byłam głodna. Do godziny 12-13 na spokojnie mogłam funkcjonować tylko na szklance wody lub filiżance kawy. Wiem, że to bardzo niedobre rozwiązanie, dlatego też postanowiłam sobie, że każdego poranka zjem choćby jedną małą kanapkę lub przekąskę, która doda mi mnóstwo energii na resztę dnia. Jestem przecież mamą, która wychowuje dwójkę dzieci więc muszę mieć masę siły, aby podołać domowym obowiązkom.
Oprócz placuszków z kaszy jaglanej, dyni i jabłka na śniadanie często jadamy płatki śniadaniowe. Kuba wybiera zazwyczaj te czekoladowe, my z Mężem zdecydowanie bardziej lubimy zwykłe kukurydziane wraz ze świeżym owocami.
Pole do popisu jeśli chodzi o mieszanie owoców jest ogromne. W naszym wypadku przeważnie używamy do tego celu jabłka, banana, kiwi, śliwkę. Czasami dorzucamy winogrono lub ananasa.
Płatki na mleku to stosunkowo szybki i co najważniejsze zdrowy posiłek. Mogą je jeść dzieci, dorośli, a nawet kobiety karmiące, bo jak wiemy nie istnieje dieta mamy karmiącej.
Zazwyczaj wybieramy płatki z Lubelli- Corn Flakes klasyczne, ale mieliśmy możliwość wypróbować również te pełnoziarniste i uważam, że są nawet dużo lepsze od tradycyjnych. Dzięki wartościowym składnikom oraz starannemu wypiekowi mają wyjątkowy, złocisty kolor, są chrupiące i delikatne w smaku.